rating.show просмотр выдачи магазинов rozetka.ua prom.ua bigl.ua

Загрузка 5 страниц поиска за несколько секунд. Анализ любого товара или магазина
::Винницкий:: ::форум ::

Форум города Винница, Украина. Общение для всех. Forum of Vinnitsya city, Ukraine. Every one invited. [ВРЕМЕННО: Вход только из чата (Спам-крантин)]
 FAQFAQ   ПоискПоиск   ПользователиПользователи   ГруппыГруппы 
 РегистрацияРегистрация
   ПрофильПрофиль   Войти и проверить личные сообщенияВойти и проверить личные сообщения   ВходВход 

Україна.
На страницу 1, 2  След.

Начать новую тему   Ответить на тему    Список форумов ::Винницкий:: ::форум :: -> Архив нашего форума
Предыдущая тема :: Следующая тема  
Автор Сообщение
Kruger[SS]

СообщениеДобавлено: Сб, 12 Мар 2005 09:39    Заголовок сообщения: Україна. Ответить с цитатой

Перш за все, я хотів би попередити вас, дорогий читач: Я не буду писати закликів до приєднання України до Росії, і також, не хочу писати ніяких "антироссийских" статей. Я вважаю демагогію недоцільною, на ряді з політичною ідеологію в цьому, якщо можна так висловитись, аналізі.
Подія яка вела до теперішнього, незалежного статусу України - це розпад СРСР. В загалом, наслідки розпаду можна поділити на політичні, соціально-економічні та військові. Це дуже короткий список, але я вважаю ці три аспекти головними. Ділити їх на головні і другорядні дуже важко, тому що, ці вони тісно пов'язані між собою.

1. Соціально-економічні зміни.

Повертаємося до СРСР. Українське суспільство зазнало величезних змін як у соціальному, так і в економічному - так званий "дикий капіталізм", що став народжуватися у республіках колишнього Радянського Союзу змінив багато чого. Зміни ці не принесли нічого позитивного ні суспільству ні державі. Такі зміни завжди призводили до створення касти багатих, як їх зараз модно називати - олігархів. Звернемося до історії, вона завжди відкриє багато східних прикладів. Візьмемо два приклади, в чомусь дуже схожі, але не ідентичні, і навіть десь протилежні. Незважаючи на це, вони чітко висвічують тенденції які приносить "великий бізнес."
Так ось, перший приклад - США в період індустріалізації, тобто кінець ХІХ початок ХХ століття. В цей період, вони пройшли економічний бум, що змінив як суспільство так і економіку цієї держави. Що ж, давайте пильно придивимося до результати таких, на перший погляд позитивних змін. По-перше, з'явилися нові економічні формування - "трасти","корпорації", "синдикати" тощо. Ці об'єднання, акумулювали в собі величезну фінансову силу завдяки контролю над ресурсами країни. Корпорації сильно впливали на суспільство, тримали в своїх руках економіку та "купили" владу. Саме тому права народу були часто ігноровані, адже влада не захищала їх від "великого бізнесу," а навпаки, була на стороні олігархів. Робітники не мали права на протести, владні структури "закривали очі" на незаконні дії бізнесу, корупція була величезною. Тодішня американська влада була дуже корумпованою, і "прості люди" не могли нічого змінити. Всі юридичні суперечки вирішувалися в користь "грошових мішків." (Знайома ситуація?)
Висновок, консолідація влади в руках у малої групи людей - "олігархів," призводить до попрання прав і свобод більшості населення.
Другий приклад, не такий далекий від сучасності і набагато ближчий Україні
географічно - Росія після 1991-1998. Перші роки капіталізму і вільного ринку, "накоплення капіталу" - по Марксу (якщо я не помиляюсь), не принесли нічого доброго, такій багатій державі. Навпаки, різкий спад у всіх галузях промисловості, економічна криза 98мого, загальне погіршення справ держави як внутрішніх так і зовнішніх - це тільки мала частка того, що слідувало розквіту капіталізму. Певно, фактів, що підтверджують це, на жаль, дуже багато. Тому я не стану приводити приклади - всі у кого відкриті очі, самі це бачать.
І знову висновок - неконтрольований капіталізм не призводить ні до яких позитивних змін у державі.

На мою думку, зміни які перетерпіла Україна дуже східні з прикладами написаними вище. Цікаві факти приводить "Новая Украина," всім читати товариша Stakan'a "Первые шаги новой власти" и "Новая власть в лицах." По суті, українська влада часів як і Кучми так і теперішня, буде дбати тільки про себе. Це очевидно, подивіться які люди там були, і хто прийшов. Як на мене, різниці не має.
Наслідки вже давно дають знати - інфляція, безробіття, спад населення. Чи довго це буде терпіти народ? - Одна так звана "революція" трапилася, і що? Одних олігархів змінили іншими.
Певно досить на зараз. Я сподіваюся, що мої роздуми наштовхнули вас, дорогий читач, на думки о своєму майбутньому та можливим змінам у державі.

P.S.
Продолжение следует?
P.P.S.
Яся, только общение с тобой, толкнуло на написание сего "монументального (для меня) труда" на украинском.

Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
crazyyy

СообщениеДобавлено: Сб, 12 Мар 2005 10:16    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

ничего себе. да ешо и на украинском. ничего себе. сейчас прочитаю. сорри за оффпост))
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение Посетить сайт автора
S T A K A N

СообщениеДобавлено: Сб, 12 Мар 2005 16:11    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Спасибо за интересную статью, Дима. Комментарии позже.

Grafinovich ®
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение Отправить e-mail
ISeeDeadPeople

СообщениеДобавлено: Сб, 12 Мар 2005 19:25    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Третий нах!
Комментарии позже.
Pyromanian

СообщениеДобавлено: Сб, 12 Мар 2005 21:51    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

К чему ведёт автор - в общем-то, ясно. Непонятно только, при чём тут Украина? Да, капитализм - он везде такой: вначале "дикий", но потом весьма симпатичный...
Я живу в Англии, от знакомых слышал ряд отзывов о Германии, США... Так вот: сейчас на западе как раз тот самый "социализм", самый настоящий. Минимально работающий человек может своей работой обеспечить себе весьма достойную жизнь, вообще не работающий тоже в большинстве случаев чувствует себя неплохо.
Какая разница, кто владеет миллиардами? Мне моих десятков-сотен тысяч вполне хватает...
Капитализм - единственный путь. Хотя, конечно, хотелось бы, чтобы на Украине он поскорее стал более цивилизованным...
ISeeDeadPeople

СообщениеДобавлено: Сб, 12 Мар 2005 21:58    Заголовок сообщения: Мой ответ "Чемберлену" =)) Ответить с цитатой

В мене не було ніяких іллюзій у відношенні того, що будь-яка революція відкриває дорогу купі мілких жуліків та великих олігархів. Але це закономірний процес. Я активно підтримував революцію і ніскільки про це не шкодую.

Зараз, схоже, багато людей починають забувати, чого ми все ж таки минули. Навіть якщо забути про всі минуси Януковича, котрі лишились в глубокому затінку через недостатньо развинуту систему доступунаселення до інформації, його ідеологія, політичне підгрунтя, методи керування та управління, які смітають все на своємум шляху «катка», протиречні українському менталітету и базовій моделі українскої державності. Ми не Ічкерія і не Чілі, і нам не потрібен диктатор.

Звичайно, погано, що нова влада не враховує того моменту, що відчутний процент населення голосував за уряд Ющенка тільки тому, що був агресивно проти Януковича та його уряду. Тому отрімавши важілі управління, вона почала розкручувати схему царя із свитою, що звісно багатьом неподобається.

Алеж, необоротних помилок поки що немає. Влада існує всього місяць, і в неї є деякий запас міцності. З іншої сторони, знову мінус, що в неї є небезпечне бажання "з'їсти" все і одразу. Не тільки в економіці, а й в контролі над усіма сферами, сегментами суспільного життя. Це саме те, чого країна з острахом очікувала від Януковича. Нова влада почала перетворюватися в колективного «Януковича навпаки», і це досить тривожно.

Хотілося б відмітити що відсутністю однодумності в деяких питаннях серед "помаранчових" політиків одразу ж користуються представники поки що неофіційних опозиційних масивів. Все це виливається у формі чорного піару в усіх можливих ЗМІ. Але ж, знову ж таки, це притаманне політичним процессам. Є об'єктивні политичні противоріччя, логічно чекати об'єктивних, логічних і максимально наближених до потрібного оптимуму рішень.

І взагалі, будь-які проблеми нової влади і у новому уряді так чи інакше випліскуватимуться через ЗМІ назовні, тому що будь-яка людина, яка вважає себе скривдженою, знайде спосіб оприлюднити інформацію. І, звісно, подібні звернення погіршують імідж влади. Потрібно зважати також на те, що ця інформація вісвітлюється не об'єктивно, а так як вигідно тому, хто її дає. Тому потрібно вміти з великого потоку інфорації брати лише об'єктивні факти (Стакан, привіт %) ).

По суті, поки що все. Я, зі своєї сторони, буду очікувати результатів роботи нових державних апаратів, а потім робити висновки. Що хотілось би і від Вас. Прикро дивитися на суб'єктивні оцінки, дуже замазано і пунктирно підкріплені фактами, різних індивідумів на основі побаченого/почутого,але ще не відчутного за таких малий, у масштабах державотворчого процесу, термін.

P.S. Дякую Стакану і Крюгеру за натхнення до написання апокріфу.

Последний раз редактировалось: ISeeDeadPeople (Сб, 12 Мар 2005 22:54), всего редактировалось 2 раз(а)
ISeeDeadPeople

СообщениеДобавлено: Сб, 12 Мар 2005 22:07    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Pyromanian писал(а):
К чему ведёт автор - в общем-то, ясно. Непонятно только, при чём тут Украина?

Угу, я бы сказал "Тема ебли не раскрыта" =)
[ T.RexA ]

СообщениеДобавлено: Вс, 13 Мар 2005 02:08    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

ф десятке
ISeeDeadPeople

СообщениеДобавлено: Вс, 13 Мар 2005 05:55    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Пака. Я решил пойти домой поспать.
crazyyy

СообщениеДобавлено: Вс, 13 Мар 2005 07:50    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

церковно.
пиши есчё.

Паникакий Х.

СообщениеДобавлено: Вс, 13 Мар 2005 07:51    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

йа камунист
crazyyy

СообщениеДобавлено: Вс, 13 Мар 2005 08:11    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

в песду камуняк. в песду!!!!!!
Шушпанчик

СообщениеДобавлено: Вс, 13 Мар 2005 08:11    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

не ф песду а ф пелотку
ISeeDeadPeople

СообщениеДобавлено: Вс, 13 Мар 2005 22:40    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

не в пелотку а фтопку
Azazzello

СообщениеДобавлено: Пн, 14 Мар 2005 05:03    Заголовок сообщения: Ответить с цитатой

Якщо відверто, то революція ця з усіх боків смердить егоїзмом, і тут нікуди не подітись.
Начать новую тему   Ответить на тему    Список форумов ::Винницкий:: ::форум :: -> Архив нашего форума Часовой пояс: GMT + 3
На страницу 1, 2  След.
Страница 1 из 2

Перейти: